Recept: Kabeljauw uit de oven
** Tijdsduur: 35 – 45 minuten
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 grote filet (± 600 gram) kabeljauwfilet
- 1 eetlepel sinaasappelrasp
- 1 eetlepel tijmblaadjes (vers)
- 2 theelepels komijn
- 2 tenen knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 12 trostomaten (klein)
- Chilipeper, naar smaak
- Zout
Bereidingswijze gestoofde kabeljauwfilet uit de oven
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Doe de geperste knoflook, komijn, sinaasappelrasp en tijm door de olijfolie en meng dit goed door elkaar
- Voeg, naar smaak, chilipeper toe
- Bestrooi de vis met zout, bestrijk de kabeljauwfilet hierna met een laag van het oliemengsel en leg hem in een lage ovenschaal
- Leg de kleine tomaten rondom de kabeljauwfilet in de ovenschaal, met de bolle kant omhoog en kruis deze
- Verdeel de rest van het oliemengsel over de vis en tomaatjes
- Gaar de kabeljauw in ongeveer 30 minuten op 180 graden in de oven
- Klaar. Smullen maar, eet smakelijk!
Bijgerecht kabeljauwfilet uit de oven
De kabeljauwfilet smaakt heerlijk met kruimig gekookte aardappels (of aardappelpuree) en prei.