Picknicken met zomerse gerechtjes
Een dagje varen op het IJsselmeer of Markermeer. Of een fietsroute door Edam en Volendam. Bent u gek op Volendam, dan zijn dit leuke activiteiten voor in de zomer. Bent u een dagje weg, dan moet er ook gegeten worden. Dit kunt u doen in een van de vele restaurantjes in Volendam. Als u hier al vaker gegeten hebt is het misschien wel eens tijd voor iets anders: een picknick met lekkere zomerse hapjes en drankjes.
Watermeloensalade met fetakaas en munt
De fruitsalade is altijd een groot succes in de zomer. Deze zomer is het tijd voor een nieuwe fruitsaladetrend: watermeloen met feta en munt. Wie dit nog nooit geproefd heeft. vindt het misschien niet zo lekker klinken, maar dat is het wel! De zoete watermeloen gaat perfect samen met de zoute fetakaas!
Ingrediënten 2 personen
- 300 g watermeloen
- 100 g feta
- 1 el balsamico
- 1 el olijfolie
- versgemalen peper en zout
- 5 g verse basilicum
Bereidingswijze
1. Snijd de watermeloen in blokjes van 2 cm bij 2 cm. Doe deze in een salade bak of mooie schaal.
2. Brokkel de feta over de watermeloen heen.
3. Schenk eerst de balsamico en dan de olijfolie over de salade heen. Breng op smaak met peper en zout.
4. Verdeel als laatst de verse basilicum over de salade.
Zomerse pastasalade met zalm
Een ander typisch zomergerecht: de pastasalade. Koud, fris en er is oneindig mee te variëren. Eén van onze favorieten: pastasalade met pesto en zalm!
Ingrediënten 2 personen
- 150 g fusilli
- ½ komkommer
- 200 g cherrytomaten
- 37½ g rucola
- 45 g pestospread
- 125 g gerookte zalmstukken
Bereidingswijze
Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de komkommer in plakjes en vervolgens in reepjes. Snijd de tomaten in tweeën.
Giet de pasta af in een vergiet, en spoel deze koud onder stromend water. Meng de pasta met de komkommer, tomaat, rucola en pestospread. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de zalm over de pasta.